Pápa Agrárexpo

Nawaro Energy Kft első alkalommal állít ki a Pápai Agrárexpón május 23-25 között. Jöjjön el és érdeklődjön a legújabb napelemes rendszereinkről valamint akciónkról, és csocsózzon egy jót.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Construma / Reneo kiállítás

Újra itt van, újra itt van a Construma.

Igen mi is ott leszünk a Construmán azaz Reneo szakkiálításon (április 2-6.) a Hungexpon. Látogassa meg standunkat, érdeklődjön legújabb napelemes rendszerekről valamint csak a Construma alatt a -27%-os akciót használja ki. Jöjjön el a barátjával, ismerősével, feleségével, barátnőjével és csocsózzanak egyet a standunkon.

Mindenkit szeretettel várunk.

Megegyezés a Napelem piacon. Drágább lesz a Napelem

Pont került az EU és Kína közt a napelemgyártás kapcsán kialakult hangulatnak, miután megoldást találtak a hónapok óta  kereskedelmi háborúval fenyegető vitára. A kínaiak továbbra is dominánsak maradnak, de az európai piaci egyensúly érdekében fenntartható árakon.

A hat hete tartó intenzív egyeztetések békés megállapodással zárultak. Lényege, hogy a napelemeket 7 GW őszkapacitásig vámmentesen lehet az EU-ban értékesíteni, de 0,56 eurócent/watt egységárnál nem alacsonyabb áron. Az e felett eladott napelemeket átlagosan 47 százalékos büntetővámmal fogja terhelni az EU.

A kínai gyártók szerint így is képesek lesznek az uniós igények felét kielégíteni, mivel 2012-ben ez a szint 15 GW-ig jutott.

Az EU júniusban 11,8 százaláékos vámott vetett ki – ha nincs megegyezés – augusztus elején átlagosan 47.6 százalékra emelte volna napelemek árát.

forrás: hvg.hu

Lakossági pályázat Napelem rendszerre is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházat energiahatékonysági felújítására, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából pályázatot hirdet 2013. augusztus 15.-től. A tervezett keretösszeg 834,2 millió forint.

A pályázaton az 1971 előtt, hagyományos technológiával, égetett tégla falazattal készült, legalább 20 lakásos társasházak vehetnek részt.

A támogatási rendszer úgy került kialakításra, hogy komplex jellegű felújítások megvalósítására ösztönözzön, ennek megfelelően a támogatás többszintű lehet, az alábbiak szerint. Megújuló energiaforrás beleértve a napelem rendszerek kiépítésére is lehet pályázni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton.

Keressen bennünket bizalommal!

Letölthető dokumentumok:

Pályázati Útmutató és Kiírás

Nyilatkozati űrlap

Construma Szakkiállítás | Napelem

Először is szeretnénk, megköszönjük a standunk iránti nagy érdeklődést.

A nagy érdeklődésre reflektálva szeretnénk még kedvezőbb megtérüléssel ajánlani napelemes rendszereinket.

Nyári akciónk keretében 27% kedvezménnyel hasznosíthatja az Ön telkére sugárzott négyzetméterenként akár több ezer kWh energiát.

Szeretnénk a kiállításon elhangzottakat most csokorba gyűjteni, ami az alábbiakban olvasható:

–          Kulcsra készen ajánljuk Önnek a napelemes rendszereinket

–          Számunkra az a fontos, hogy Ön teljes kényelemben, idő ráfordítás nélkül termelhessen megújuló energiát. (Ez azt jelenti, Ön megad pár adatot a  megrendeléskor és továbbiakban minden ügyintézéssel mi foglalkozunk)

–          Árainkban a tervezés, ügyintézés és kivitelezés is beletartozik.

–          Napelemeink lengyel minőségűek.

Kérjen személyre szabott árajánlatot

Mi is ott leszünk napelemeinkkel Construma Kiállításon | Napelem

A Nawaro Energy Kft örömmel hívja meg Önt a 2013. április 10-14. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA-RENEO megújuló szakkiállításra. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A RENEO szakkiállításról:
A nemzetközi szakkiállítás a megújuló energiaforrások, energia-termelés, -ellátás, -tárolás, erőművek, energetikai háttéripar, épület-villamosság, környezetvédelem, K+F, szolgáltatások, energia-hatékony építés témakörök termékkínálatát foglalja magába.

A kiállításról további információkat az alábbi linket találhat.
www.construma.hu

Napelem vagy a szilárd biomassza játssza majd a legnagyobb szerepet?

[quote]

2012 Október 26-án Gödöllőn a Vidékfejlesztés és bioenergetika című tanácskozáson került sor a „Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági Gépesítési Intézete földgázfűtésének részleges kiváltása pelletfűtéssel című KMOP-3.3.3-09-2010-0019 kódszámú projekt keretében megvalósított biomassza tüzelésű rendszer ünnepélyes felavatására. A projekt előkészítését és teljes körű projektmenedzsmentjét társvállalkozásunk a NaWaRo Kft végezte.

[/quote]

A szilárd biomassza lesz előreláthatólag a legnagyobb arányban hasznosított megújuló energiaforrás Magyarországon – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a Vidékfejlesztés és bioenergetika című gödöllői tanácskozáson.
Az államtitkár a minisztérium Mezőgazdasági Gépesítési Intézetének (MGI) szervezésében tartott konferencián beszélt, amelyhez kapcsolódva felavatták az MGI új pelletüzemét, valamint pelletkazánját.

Fotó: VM Sajtóiroda
Magyarország biomasszakészlete 350-360 millió tonnára tehető, amiből 105-110 millió tonna elsődleges – növényi – biomassza évente újratermelődik, az energiaszektor azonban ennek mindössze három százalékát használja fel – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A megújuló energiák, és azon belül is a biomassza melletti kormányzati elköteleződést mutatja, hogy három jelentős stratégia is tartalmazza az ezzel kapcsolatos terveket: a Megújuló Energia – Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve 2010-2020, a Nemzeti Energiastratégia 2030-ig, valamint a Nemzeti Vidékstratégia.

Fotó: VM Sajtóiroda
A 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia a megújuló energiákon belül is kiemelt szerepet szán a biomasszának, a fenntartható energiaellátás érdekében a megújuló energia aránya a primerenergia-felhasználásban a mai 7 százalékról 2030-ig 20 százalék közelébe emelkedik. A megújuló energiaforrásokon belül prioritást kapnak a biogáz- és biomassza-erőművek, valamint a geotermikus energiahasznosítás formái.

Czerván György kiemelte: “a vidéki energiaellátás esetében a decentralizált, kisebb kapacitású, helyi nyersanyagbázisra épülő és helyi igényeket kiszolgáló, kis szállítási igényű biomassza-, illetve biogázerőművek megvalósítását tartjuk reálisan megvalósíthatónak és támogatandónak”. Hozzátette: a programok megvalósításában az MGI-nek kiemelt szerepe van.

Fotó: VM Sajtóiroda
Az MGI új pelletüzeme, illetve -kazánja 100 százalékban támogatott, uniós forrásból megvalósuló beruházás keretében mintegy 160 millió forintból jött létre, a fejlesztéssel egy 400, illetve egy 500 kW-os kazán állt munkába, valamint egy óránként 500 kilogramm pelletet előállító gépsor. A beruházással az intézet fűtésének harmadát fedezik, mintegy 100 ezer köbméter földgáz kiváltásával.

(MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Társadalmi egyeztetésen nyolc energetikai fejlesztéseket támogató felhívás

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében az alábbi energetikai fejlesztéseket támogató pályázati felhívások társadalmi egyeztetése.

• Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (A)

• Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (B)

• Megújuló energia alapú villamos energia, kapcsolt hő és villamos energia, valamint biometán termelés

• Távhő-szektor energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségével

• Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása korszerűsítése

• Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva (B)

• Épületenergetikai fejlesztések

• Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva (D)

Jelen felhívások meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg összesen 64 milliárd forint a 2012-13-as időszakban.

Napelem bumm a 2012 @ RENEXPO Poland – on

A 2012-es magyarországi RENEXPO-t követően kíváncsiak voltunk, hogy működik ez Lengyelországban. Nem titkolt célunk, hogy új üzleti partnerekkel ismerkedjünk meg illetve nagyobb rálátásunk legyen a külföldi piaci lehetőségekre.
Szerencsénkre a nem rég nyilvánosságra hozott kedvező törvényjavaslat hatására óriási a mozgolódás napelem fronton.
[quote]
Lengyelországban jelenleg 3 MW a beépített napelemes rendszer. A tervezet szerint, jövőre akár már 400MW-nyi napelem is termelésbe állhat.
A készített támogatási rendszer szerint 100KW teljesítmény alatt 1,3 zlotyi/kWh fix áron történne az energia átvétel.
[/quote]
Szinte az egész kiállítás a napelemről, a napelemes rendszerekről szólt, így a nap végére alig tudtuk végig járni a kiállítást.
Végezetül sok hasznos információval értünk haza, amit biztosan tudunk itthon is kamatoztatni és esetlegesen segíteni a napelemes lobbit.

Itt a fekete szilíciumos napelem

A német Fraunhofer Institute egy forradalmi új anyaggal ad újabb lökést a napelemes fejlesztéseknek. A fekete szilícium alapú panelek ugyanis jócskán megnövelhetik a napelemek teljesítményét, mivel még az infravörös sugarakat is hasznosítják.

A napenergia hasznosításának jövője még fényesebben ragyoghat a fekete szilíciumos panelek fejlesztésével. Az említett anyag ugyanis szinte teljes spektrumában elnyelni a beérkező fényt – még az infravörös sugarakat is. A németországi Fraunhofer Institute kutatói nemrég sikeresen meg is duplázták a fekete szilíciumból készült napelemek teljesítményét.

A tervek szerint az új anyagot kombinálni lehetne a hagyományos panelekkel (amelyek a spektrum kétharmadát tudják hasznosítani), így azok a fekete szilíciummal kiegészülve kiemelkedően hatékony napelemet alkotnának, teljesen kihasználva a Nap nyújtotta energiát.

A fekete szilíciumot a normál szilícium kénsavas környezetben történő lézeres besugárzásával nyerik. A szilícium saját összetételébe építi a kénsavat a lézersugarak hatására, ennek köszönheti jellegzetes fekete színét is. A lézersugarak alakjának változtatásával a kutatóknak sikerült megoldaniuk a szilíciummal való munka egyik leggyakoribb problémáját is.

A hagyományos szilíciumban ugyanis az infravörös sugaraknak nincs elég ereje ahhoz, hogy gerjessze a kötésben lévő elektronokat, ami szükséges az elektromosság generálásához. A kénsav beépítésével azonban megváltozik az anyag atomrácsának szerkezete, így a fekete szilícium alkalmassá válik az infravörös sugarak hasznosítására is.

Az új anyagból készült prototípusok már gyártási fázisban vannak, és a mérnökök egy új, tandem napelemen is dogoznak, amelyen a hagyományos panelek fekete borítását fekete szilíciummal helyettesítenék. A Fraunhofer Institute emellett azt is tervezi, hogy a lézeres rendszert is gyártásba helyezi, így a gyártók saját maguknak is elkészíthetik az anyagot.

Forrás: lakjonjol.hu

Események

  • Nincs esemény

Cikkek, bejegyzések